Blogi

Tilinpäätös


31.12.2017

Vuosi 2017 alkaa olla lopussa. Tämän vuoden toisessa ja vuoden viimeisessä blogissa on aiheena vuosi 2017.

Posiivista blogin kirjoittamistiheydessä on se, että tästä ei voi kuin parantaa:)

 

Lukujen valossa kulunut vuosi oli meille paras vuosi. Teimme 115 kauppaa ja välitimme 250 vuokra-asuntoa. Töitä näiden lukujen eteen sai tehdä n. 11000 tuntia. Ajokilometrejä kertyi eri autojen mittareihin yhteensä n. 35.000. Näistä luvuista voi aika helposti päätellä, että  ihan jokaisena tuntina ei koettu pelkkää onnistumisen riemua. Kärsivällisyys kuitenkin aina välillä palkittiin. Paljon on kuitenkin vielä myymättä ja vuokraamatta ja siihen pyritään tekemään ja tehdään parannus ensi vuonna. Kaupankäynti oli kuitenkin koko 2017 vuoden ajan haastellista, joten siinä mielessä lukuihin täytyy olla tyytyväinen.

 

Kysymykseen kuinka kauppa käy, sai vastata useamman kerran vuoden aikana. Antamamme vastaus ei riippunut niinkään siitä oliko kysyjä myyjä vai ostaja. Annoimme kysymykseen rehellisen vastauksen. Kankaanpäässä ja lähikunnissa siirryttiin selvästi aikaan, jossa hinnat eivät enää nouse, vaan laskevat. Kun tämän huomioi tärkeimmässä kaupankäyntiin vaikuttavassa tekijässä -  myyntihinnan asettamisessa, saavuttiin yleensä myyjänkin kannalta paras lopputulos. Kauppahintojen muutos on kuitenkin tasaantumassa. Myytyjen kohteiden kohdalla myyntiajat vaihtelivat erittäin paljon. Lyhin aika oli muutama tunti ja pisimmillän kohde oli ollut myynnissä lähes kaksi vuotta. Vuokra-asuntojen kohdalla on ollut havaittavissa niissäkin lievää vuokratason laskua mutta erityisesti se, että vuokra-asunnon hakijat ovat entistä vaativampia asunnon kunnon ja varustelutason suhteen.

 

Niin myytävien kuin vuokrattavien kohteiden markkinnointi on siirtynyt entistä enemmän nettiin. Tästä kertoo mm. Etuovi.com-palvelun kävijämäärä tämän vuoden aikana, joka oli kohteidemme kohdalla yhteensä 549.926. Oikotie.fi-palvelun tilastoja en tähän kirjoitukseen saanut kaivettua. Etuovi.com on alueellamme käytetympi mutta Oikotie.fi:n kautta tulevien yhteydenottojen määrä on kasvanut vuoden aikana. Viikkottaisia tilastoja seuratessa on tulee selväksi, että ensimmäiset viikot juuri myyntiin tullut kohde kerää hyvin kiinnostuneita mutta sen jälkeen kävijät kohteelle vähenevät. Myynnin aloituksen merkitys on netin myötä kasvanut oleellisesti. Lehti-ilmoittelun merkitys ei ole vähentynyt mutta sen rooli markkinoinnissa on muuttunut. Olimme kaksi kertaa mukana toteuttamassa sisältömarkkinointia Kankaanpään Seudussa ja siitä saadut kokemukset olivat positiivisia.

 

Vuoden 2017 lopussa saimme merkittävän tunnustuksen Kankaanpään Yrittäjäyhdistykseltä, kun yrityksemme palkittiin vuoden yrittäjänä. Arvostamme tunnustuksen korkealle ja se antaa varmasti lisäpotkua yrittämiseen myös ensi vuonna. Isoin kiitos tunnustuksesta kuuluu kuitenkin asiakkaille, joita ilman olisi tälläkin alalla todella hankala toimia.

 

Vuoden aikana kokeilimme erilaisia kampajoita ja kilpailuita ilman sen suurempaa suunnittelua. Tietynlainen intuitiivisuus toiminnassa on piristänyt ainakin meidän arkea ja toivottavasti myös asiakkaiden:) Tulemme tässä asiassa jatkamaan valitsemallamme tiellä. Toivottavasti voimme jatkossakin olla järjestämässä tai vähintään tukemassa Kankaanpäässä tai lähialueilla olevia tapahtumien järjestämistä.

 

Pienenä, yksityisenä ja toivottavasti myös ketteränä välitysliikkeenä haluamme seurata alan kehittymistä ja osin siksi liityimme Suomen Kiinteistövälittäjät Ry:n jäseneksi, josta on jo muutaman kuukauden aikana ollut hyöytyä. Markinnointiin suunnittelemme  ensi vuodeksi uusia toteutustapoja, jotka uskoaksemme palvelevat niin myyvää, ostavaa kuin vuokraavaakin asiakastamme muuttuvassa markkinassa. Näistä kuulette lisää jo talven aikana. Kaksi viimeistä virkettä, ei tarkoittanut sitä, että jätämme asiat netin varaan, vaan varmasti hyödymmämme jatkossa perinteisiäkin myyntitapoja, esim. Paavon huoltoasemamarkkinointia:)

 

Kiitos kuluneesta vuodesta, jota on blogin tässä vaiheessa jäljellä n. 6 tuntia. Tehdään ensi vuodesta vieläkin parempi!


Takaisin blogiin
 

BlogikirjoituksetMainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito