Vuokraamassa

Vuokraamassa

Vuokra-asunnon hakijalle

Välitämme vuokra-asuntoja pääasiassa Kankaanpään alueella mutta tarvittaessa myös naapurikunnissa. Kauttamme on löytänyt vuosittain vuokra-asunnon yli 160 asunnonhakijaa. Vuokralla asuminen on tietyissä elämänvaiheissa oikea ratkaisu. Välillä kannattaa odottaa oman asunnon ostamista. Vuokralla asuminen on väliaikaisena ratkaisuna kannattavaa. Asuminenkin on tässä asumismuodossa kenties vähän huolettomampaa ja vapaampaa. Hyvä vuokralainen asuu asuntoaan kuin omaansa.

 

Vuokranantajalle

Asunnon omistajalle vuokraaminen on kannattavaa, asunnosta saa tällöin säännöllistä tuloa. Vuokratuottokin on Kankaanpäässä melko hyvä. Hyvä vuokranantaja pitää asuntonsa kunnossa ja samalla myös asukkaan tyytyväisenä. Meidän kauttamme tavoitat luotettavat ja maksukykyiset asunnonhakijat. Markkinoimme vuokrattavia kohteita palveluissa Vuokraovi.com ja Oikotie.fi sekä tarvittaessa paikallislehdissä. Lisäksi vuokrattavat kohteet näkyvät kotisivuillamme.

 

Tietoa molemmille osapuolille

 

Hyvä vuokravälitystapa

Noudatamme vuokravälityksessä ohjetta hyvästä vuokravälitystavasta. Ohjeen ovat laatineet Suomen Kiinteistöliitto ry, Suomen Vuokranantajat SVA ry, Vuokralaisten Keskusliitto ry ja Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry.

 

Hyvä vuokratapa

Vuokralaisten keskusliitto ry, Suomen Vuokranantajat SVA ry, Suomen Kiinteistöliitto ry ja Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry ovat julkaisseet ohjeen: Hyvä vuokratapa, jossa kerrotaan vuokrasopimuksen molemmille osapuolille tärkeimmät pelisäännöt.

 

Asunnon tavanomainen kuluminen ja siivous

Asuntoon vuokralla asumisen aikana tehdyistä rei’istä tai loppusiivouksen laadustakaan ei tarvitse jälkeenpäin välttämättä riidellä, kun tutustuu ohjeeseen tavanomaisesta kulumisesta ja siivouksesta. Ohjeessa määritellään hieman tarkemmin minkä verran vuokrattu asuinhuoneisto saa asumisen aikana kulua ja kuinka se tulee vuokrasuhteen päättyessä siivota. Ohjeen ovat laatineet Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Isännöintiliitto, Suomen Kiinteistöliitto ry, Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry, Suomen Vuokranantajat ry, ja Vuokralaiset VKL ry.

 

Vuokranantajalle

Suomen Vuokrantajat ry:n sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa erityisesti vuokranantajille mutta nimestään huolimatta soveltuu hyvin myös vuokralaisen käyttöön.

 

Muutto

Vuokralaisen tulee tehdä muuttoilmoitus aikaisintaan viikkoa ennen muuttoa mutta viimeistään viikon kuluttua muutosta. Muuttoilmoituksen voi tehdä internetissä osoitteessa: www.muuttoilmoitus.fi . Ilmoituksen voi tehdä myös Postin toimipisteessä tai puhelimitse numerossa: 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe 8-18. Jonottaminen on ko. numerossa maksullista. Ilmoitus välittyy sekä maistraattien ylläpitämään väestötietojärjestelmään (mm. viranomaisille) sekä Postin ylläpitämään osoitepalveluun.

 

Asumisen tuet

Asumiseen mahdollisesti haettavia tukia haetaan tietysti Kelalta, www.kela.fi Opiskelijana haettavaan asumislisään tarvitaan jäljennös vuokrasopimuksesta. Yleisen asumistuen hakemiseen tarvitaan sekä jäljennös vuokrasopimuksesta että talonkirjaote, jonka saa isännöitsijältä.

 

Sähkösopimus

Vuokrasopimuksen teon yhteydessä sovitaan myös sähkönkäytöstä ja siitä kuka sen maksaa. Yleensä sähkön maksaa sen käyttäjä eli vuokralainen. Sähkösopimuksen voi tehdä osoitteessa: www.vatajankoski.fi tai soittamalla numeroon: 02 5782 5121. Samaan osoitteeseen tai numeroon voi ilmoittaa myös sähkönkulutuksen.

Vuokra-asuntohakemus

Jos asunnonhakijoita on enemmän kuin yksi, tulee jokaisen hakijan osalta täyttää erikseen hakemus.

*
*
*
Onko lemmikkieläimiä?
Tupakointi
Vuokravakuus
Annan Kankaanpään Laki ja Kiinteistölle suostumukseni luottotietojen tarkastamiseen

Pakolliset kentät * 
Harkitsetko asunnon vaihtoa?

Kutsu meidät ilmaiselle arviokäynnille ›

Laki ja kiinteistö

 

Olemme itsenäinen kankaapääläinen välitysliike. Toimimme pääasiassa Pohjois-Satakunnan alueella. Välitämme

myytäviä tai vuokrattavia kiinteistöjä ja asuntoja. Meillä on pitkä, yli 40 vuoden kokemus hyvin monenlaisten

kohteiden välittämisestä. Tiedämme miten eri kohteita kannattaa markkinoida, jotta ne saadaan myydyksi.

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä